Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ενεργοποίηση μαθήματος eclass

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΣΔ, τα μαθήματα που είχαμε δημιουργήσει στο eclass έχουν απενεργοποιηθεί. Το υλικό παραμένει μέσα όπως και οι εργασίες, ασκήσεις, ανακοινώσεις, μηνύματα. Οι μαθητές έχουν απενεγγραφεί αυτόματα ώστε να εγγραφούν νέοι. 

Για το νέο σχολικό έτος θα πρέπει να γίνουν τα εξής:

Α) Ενεργοποίηση μαθήματος, σε περίπτωση που είναι το ίδιο μάθημα (πχ ΤΠΕ Δημοτικού ή Εικαστικά Α' και Β' ή Ε' τάξη κτλ) και στο ίδιο σχολείο.

1. Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://eclass.sch.gr/ και εισέρχεστε με τα στοιχεία σας. Όλα τα μαθήματα είναι με ανοιχτό γκρι χρώμα που δηλώνει την ανενεργή τους μορφή. 

2. Επιλέγετε το μάθημα που θέλετε να ενεργοποιήσετε κάνοντας κλικ πάνω του

3. Μόλις μπείτε μέσα στο μάθημα, πηγαίνετε στα δεξιά, στις "ρυθμίσεις" (εικονίδιο τανάλια)

4. Επιλέξτε στο πεδίο "πρόσβαση" το "Ανοιχτό με εγγραφή" (είχε γίνει σε "ανενεργό μάθημα") και πατήστε "Υποβολή"

Β) Σε περίπτωση που έχετε αλλάξει σχολείο αλλά θέλετε να κρατήσετε το μάθημα και να το μεταφέρετε σε άλλη σχολική μονάδα κάντε τα εξής:

1. Αρχικά πηγαίνετε και ανοίξτε τις "ρυθμίσεις" του μαθήματος από τα δεξιά (τανάλια)



2. Κάντε ένα αντίγραφο- κλώνος του μαθήματος πηγαίνοντας στις επιλογές από το εικονίδιο με το γρανάζι στα δεξιά, δίπλα στο "επιστροφή".


3. Στο νέο μάθημα που δημιουργήθηκε πλέον, αλλάξτε τη σχολική μονάδα πατώντας το + στο "Επιλογή σχολικής μονάδας. Επιλέξτε τη νέα σας σχολική μονάδα (βεβαιωθείτε οτι την έχουν περάσει από τη διεύθυνση) και πατήστε "υποβολή"


Μπορείτε να προσθέσετε και να εγγράψετε εσείς τους μαθητές, αν γνωρίζετε τα username τους και έχουν κάνει τουλάχιστον μια φορά είσοδο στη σελίδα του eclass, διαφορετικά θα πρέπει να εγγραφούν αυτοί στο μάθημά σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πατώντας το εικονίδιο "χρήστες" με τα ανθρωπάκια, δεξιά στον τίτλο του μαθήματος
Στη συνέχεια επιλέξτε το "πολλών χρηστών"
και δώστε τα username των μαθητών, το ένα κάτω από το άλλο με enter. Όταν τα πληκτρολογήσετε όλα, πατήστε "Προσθήκη"



3 σχόλια: