Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Tinkercad και σύνδεση μαθητή σε τάξη

 Μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.tinkercad.com/joinclass και πληκτρολογήστε τον κωδικό της τάξης που σας έδωσε η/ο εκπαιδευτικός σας και πατάτε το “Go to my class

Σας εμφανίζεται το μήνυμα που σας καλωσορίζει στην τάξη σας και ζητάει να δώσετε το nickname- το ψευδώνυμο που έχει δηλώσει για εσάς η/ο εκπαιδευτικός ή να συνδεθείτε με κάποιο λογαριασμό email ή από κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Επιλέξτε το “Join with Nickname” και εισάγετε το ψευδώνυμό σας.

Αφού δώσετε το ψευδώνυμό σας πατήστε το “Thats me!” για να συνδεθείτε στην τάξη σας

 


Στη συνέχεια θα μεταβείτε στο περιβάλλον του προγράμματος. Στα αριστερά στο μενού μπορείτε να δείτε τα έργα σας στο “Designs”. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο έργο πατώντας το «New» και επιλέγοντας «circuit» για να δημιουργήσετε ένα νέο κύκλωμα. Κάτω από κάθε κατηγορία 3D Designs, Circuits, Codeblocks μπορείτε να δείτε τα έργα που έχετε δημιουργήσει.

Αφού επιλέξουμε New-Circuit μπορούμε να δούμε το περιβάλλον όπου θα φτιάξουμε το κύκλωμά μας και θα το προγραμματίσουμε.

Στα δεξιά στο “components” μπορούμε να δούμε όλα τα διαθέσιμα εξαρτήματα, μικροελεγκτές, αισθητήρες κτλ και να επιλέξουμε ό,τι θέλουμε και να το εισάγουμε στο έργο μας.

Έτσι, μπορούμε να φτιάξουμε ένα απλό κύκλωμα με ένα led που θα ανάβει. Επιλέξτε από τα δεξιά Resistor (αντίσταση), Led και Arduino

Συνδέστε τα εξαρτήματα όπως στο παρακάτω σχέδιο. Μη ξεχνάτε, το κοντό ποδαράκι ενός led στη γείωση GND και το μεγάλο ποδαράκι στην τάση 5V ή σε κάποια άλλη θύρα ελέγχου του Arduino. Μπορείτε να συνδέσετε το led και με μια μπαταρία!

Πατήστε το  για να ξεκινήσει η προσομοίωση και να ανάψει το led σας

Πάνω αριστερά δώστε όνομα στο έργο σας «led1».

Η/Ο εκπαιδευτικός σας θα μπορεί να βλέπει τα έργα σας πλέον.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου