Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Παρουσίαση και αξιοποίηση online διαδραστικών εφαρμογών στη δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 Σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση θα παρουσιάσουμε ορισμένες εκπαιδευτικές εφαρμογές και τον τρόπο αξιοποίησής τους στην φυσική και τη διαδικτυακή τάξη. Συγκεκριμένα θα παρουσιάσουμε τις εφαρμογές:

Genially: Παρουσίαση κατηγοριών, δημιουργία κουίζ, escape rooms και κυνήγι θησαυρού. Ενσωμάτωση αντικειμένων όπως βίντεο, ήχο, εφαρμογές από άλλες σελίδες, scratch και πολλά άλλα. Επιπλέον, Learningapps, Wordwall.net, My advent calendar, Jigsaw puzzle, Liveworksheets. Δημιουργία νέου και αξιοποίηση υπάρχοντων έργων. Διαμοιρασμός και ανάθεση σε μαθητές, έλεγχος αποτελεσμάτων και άλλα.
Θα δοθεί δυνατότητα στο τέλος να γίνουν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.
Παρακολουθήστε μας ζωντανά στο κανάλι μου στο youtube Natalia Georgitziki, μπορείτε να δείτε τον σύνδεσμο: https://youtu.be/KgYQu9Vx7Eo

Δείτε τη διαδραστική αφίσα της εκδήλωσης


Δείτε εδώ οδηγίες για τα διαδραστικά φύλλα εργασίας Liveworksheets

Επιλέγω Make interactive worksheet, ανεβάζω το αρχείο pdf ή εικόνα από το φύλλο εργασίας μου και αρχίζω να σχεδιάζω τα διαδραστικά αντικείμενα- πλαίσια. Σε κάθε ένα από αυτά γράφω μέσα τα παρακάτω ανάλογα με την κατηγορία τους.

  • Σύρε και απόθεσε- drag:1 αυτό που θα πρέπει να σύρω και drop:1 εκεί που θα πρέπει να το τοποθετήσω.

  • Επιλογής- select:true αν πρέπει να επιλεγεί και select:false αν δεν πρέπει να επιλεγεί

  • Επιλογή από λίστα, κατάλληλο και για σωστό λάθος- choose:*Σ/Λ βάζω το * πριν την επιλογή που είναι σωστή

  • Ένωση- join:1 και στα δύο που πρέπει να ενωθούν

  • Επιλογή σε ερωτήσεις «επιλέξτε αυτά που ισχύουν»- tick:yes για αυτά που πρέπει να τσεκάρεις και tick:no για αυτά που δεν πρέπει να τσεκάρεις

Μόλις ολοκληρώσω το φύλλο επιλέγω preview ώστε να το δω και να ορίσω τη μορφοποίηση του κειμένου που πρέπει να γράψει ο μαθητής όπως ονοματεπώνυμο ή κάποια άσκηση.

Στο τέλος, πατάω το save και δίνω τα στοιχεία του. Όσο πιο αναλυτικοί και σωστοί είμαστε τόσο περισσότερο βοηθάμε τους άλλους συναδέλφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου